PREMIERĂ în ROMÂNIA! A fost CONDAMNAT la șase luni de închisoare pentru UCIDEREA unui CÂINE

De Maria Mocanu,
06 nov., 2019 Stiri

Un bărbat din Tulcea a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru că a ucis cu sălbăticie un câine care nu prezenta niciun pericol.

Judecătoria Tulcea a dispus condamnarea bărbatului la o pedeapsă de șase luni închisoare cu executare în regim de detenție pentru uciderea unui câine prin lovirea în mod repetat cu un cuțit. Cruzimea de care a dat dovadă inculpatul, în contextul în care animalul nu reprezenta nicio amenințare (acesta fiind în lanț), a determinat instanța să aprecieze că singura pedeapsă aptă de a-și atinge scopul este cea privativă de libertate, potrivit evz.ro.

„Este incontestabil faptul că, inculpatul s-a manifestat cu cruzime asupra câinelui care nu prezenta nicio amenințare (întrucât era în lanț și mai mult decât atât într-un padoc), lovindu-l în mod repetat cu un cuțit, în scopul vădit de a-l ucide.

În aceste condiții, având în vedere circumstanțele săvârșirii infracțiunii, persoana inculpatului și pentru ca pedeapsa să-și atingă scopul punitiv și represiv – se va dispune condamnarea acestuia la o pedeapsă de 6 luni închisoare.

În temeiul art.60 Cod penal, se va dispune executarea pedepsei în regim de detenție.

Instanța a perceput faptul că, inculpatul nu are nicio urmă de regret în privința infracțiunii săvârșite. Conduita inculpatului este revoltătoare și impune o pedeapsă exemplară.

Pedeapsa astfel stabilită reprezintă atât un mijloc de coerciție penală dar și de reeducare a inculpatului care a derapat în mod semnificativ de la normele de conduită socială.

Nu în ultimul rând s-a avut în vedere și scopul prevenirii săvârșirii de noi infracțiuni atât în ceea ce-l privește pe inculpat cât și în privința celorlalți destinatari ai legii penale.

Prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni nu se rezumă numai la împiedicarea inculpatului de a repeta alte încălcări ale legii penale, dar şi atenţionarea celorlalţi destinatari ai legii penale de a nu comite astfel de încălcări, fiind astfel satisfăcute atât scopul imediat cât și scopul mediat al pedepsei.

Cruzimea de care a dat dovadă inculpatul, în contextul în care animalul nu reprezenta nicio ameninţare, a determinat instanţa de a aprecia că singura pedeapsă aptă de a-și atinge scopul este cea privativă de libertate”, a precizat instanţa.

Citeste si:

Comentarii

 • In sfarsit legiuitorii isi fac treaba . Au gasit articolul de lege care ii pedepseste pe cei care nu stiu sa se poarte cu o fiinta vie . Uciderea unei fiinte vii se numeste CRIMA ,iar poporul Roman este Parintele acestor fiinte vii . BRAVOOOOO JUSTITIA ROMANA ! Ne recapatam increderea in lege si legiuitori . Fiinte vii , cu sange cald , indiferent daca sunteti bipezi sau patrupezi , legea va intervenii intotdeauna !❤❤❤

 • Când vor afla colegii de celulă ca făcut jegul ăsta îi vor face curu’ praştie. Va umbla crăcănat toată viaţa, aşa cum merită. Sper să-i şi rupă câteva oase. Să-ţi putrezeasă mâinile cu care ai făcut ce ai făcut, avorton spurcat!

 • Asa domne!!! Ca doar nu suntem in vestul salbatic ❗❗❗ merita mult mai mult

 • ar fi interesant de ştiut cum şi-a motivat individul fapta, precum şi dacă l-a evaluat vreun psihiatru.

 • „Este incontestabil faptul că, inculpatul s-a manifestat cu cruzime asupra porcului care nu prezenta nicio amenințare (întrucât era legat de picior și mai mult decât atât într-un padoc), lovindu-l în mod repetat cu un cuțit, în scopul vădit de a-l ucide.
  În aceste condiții, având în vedere circumstanțele săvârșirii infracțiunii, persoana inculpatului și pentru ca pedeapsa să-și atingă scopul punitiv și represiv – se va dispune condamnarea acestuia la o pedeapsă de 6 luni închisoare.
  Mai ales ca invoca motive halucinante pentru fapta sa, precum ca s-ar fi nascut un zeu care ii cere asta”
  Ce bine suna, sper din suflet sa ajunga o stire reala si cea de mai sus!