Mihai Trăistariu vrea să salveze de la moarte maidanezii din Constanţa. A organizat primul „Crăciun al câinilor”

De Predan - cont cu articolele Sandrei Salagean dupa stergere user TRaian,
23 dec., 2013 Caini, Stiri

 
Cântăreţul Mihai Trăistariu a reuşit să mobilizeze zeci de iubitori de animale pe care i-a adus la Biobaza din Constanţa pentru a hrăni câinii din adăpost dar mai ales pentru a îndupleca primăria să aprobe adopţia de la distanţă.
Mare iubitor de animale, cu cel puţin 60 de maidanezi adoptaţi deja, Mihai Trăistariu şi-a propus cu sprijinul voluntarilor, să-i salveze de la o moarte legiferată de autorităţi pe toţi cei 10.000 de câini comunitari din Constanţa. Adunarea a fost anunţată pe facebook, iubitorii de animale fiind chemaţi la Biobaza din Constanţa, cu mâncare pentru animale, pentru a sărbători „Crăciunul câinilor”. Ideea a pornit de la declaraţie a primarului Radu Mazăre care s-a exprimat recent că banii alocaţi pentru animale, preferă să-i dea bătrânilor din azile şi copiilor abandonaţi. „ Primarul are într-un fel, dreptate dar câinii comunitari sunt în aceeaşi barcă, sunt suflete abandonate, trebuie protejate de lege pentru că s-au născut ca să trăiască, mi se pare nedrept să fie omorâţi în masă, ne autonumim Dumnezeu şi hotărâm cine trăieşte şi cine moare ?” , a comentat cântăreţul.  El a propus, după modelul Capitalei, adoptarea câinilor de la distanţă, cu 70 lei pe lună, şi „ încercăm să înduplecăm primăria Constanţa să accepte soluţia noastră”. Problema este că primăria Constanţa, cu care s-au purtat deja discuţii, a transmis că pentru adopţia unui câine la distanţă, va percepe  180 lei pe lună. „ Atâta timp cât guvernul dă 42 de lei pe lună pentru un copil, mi se pare absurd să spui că un câine trebuie întreţinut cu 180 lei pe lună, este de 3 ori mai scump decât suma reală, suma de 70 lei, cerută în alte judeţene mi se pare rezonabilă” a spus Cristina Andrei, membru al unei asociaţii de iubitori de animale. Niciunul dintre zecile de voluntari veniţi la Biobază nu este de acord cu abandonarea maidanezilor pe stradă. Mihai Trăistariu s-a oferit să se ocupe personal de achiziţionarea unui teren în care să construiască un uriaş adăpost pentru toţi câinii comunitari din Constanţa. „ Aşa, putem să ne ocupăm de sterilizarea lor, de adunarea câinilor de pe străzi şi de salvarea lor” a completat Ştefania Dogaru. Primul „ Crăciun al câinilor” a adus noroc animalelor din adăpost. Dând din coadă,bucuroşi, se agăţau de fiecare mână care li se întindea. Mihai Trăistariu a adoptat de la distanţă un bulterier pe care l-a botezat Mihăiţă. Un taximetrist care a transportat o voluntară la Biobază, s-a îndrăgostit pe loc de Bruno, un câine lup, pe care îl va lua acasă. Alţi trei câini au fost adoptaţi imediat şi o mulţime de voluntari s-au oferit să întreţină de la distanţă animalele pe care au pus ochii. „ Am vrea ca asemenea acţiuni să fie mai dese, nu ştiu cum e cu adopţia la distanţă, aşteptăm aprobarea primăriei, dar numai în ultimul an au fost adoptaţi 1000 de câini” a declarat administratorul Biobazei din Constanţa, Daniel Radu.
Feri Predescu

Citeste si:

Comentarii

  • In primul rand, lui Dumnezeu nu-i plac homosexualii ,nu stiu de ce acest maroniu il aduce in discutie pe Creator.
    A doua problema : nu era mai bine sa adune pe acei idioti si sa mearga la un orfelinat? Oare sunt maidanezii mai pretiosi decat acei copii ? Din orfelinat pot iesi copii educati ( daca sunt sprijiniti ) , sau pot iesi viitori delincventi ( sincer cam asta e adevarul ). E simpla problema , locuiesc in Germania si inca nu am vazut un caine maidanez …aici se impoziteaza cainii….si raspunzi pt. ce cresti …la noi ..ca la nimenea …

    • „raspunzi pt. ce cresti” este 100% adevarat atat pt copii(care ajung in orfelinate fara ca „parintii” sa plateasca pt asta) cat si pt caini dar nu este aplicabil in Romania, din nefericire.
      Cat despre constanteni, au primarul pe care l-au dorit si il doresc.