INCREDIBIL! Le e lene să facă AMOR și sunt pe cale de dispariție!

De Predan - cont cu articolele Sandrei Salagean dupa stergere user TRaian,
18 mart., 2018 Alte animale, Rase si specii

Cunoscuți și ca “urșii de bambus”, Panda ar putea să-și salveze specia, dar energia le da batai de cap. Pe cât sunt de simpatici, pe atât sunt de leneşi. Le e greu să facă sex!

Din prea multă lene preferă să mănânce muguri şi frunze de bambus

Urşii panda au sistem digestiv format pentru a consuma carne şi ouă, însă de prea multă lene preferă să se hrănescă cu bambus. Fiind sărac în vitamine şi proteine, urşii trebuie să mănânce tot timpul. De altfel, din această cauză urşii panda se împerechează foarte rar. Din lipsă de energie nu se pot face sex mai des de o dată la doi sau trei ani.

Mai mult, unii ingrijitori de la rezervațiile unde se găsesc exemplare de Panda spun că ursoaicele nu dezvoltă instinctul matern, iar din această cauză, mulți pui mor în somn, striviţi de mamele lor.

ursuletul_panda 2

Femelele nasc de obicei, doi pui dar din păcate doar unul beneficiază de atenţie. Din lipsa vitaminelor din organism, mămica nu poate alăpta ambii pui.

urs panda

Puii sunt extrem de sensibili

La naştere puii de Panda cântăresc 100 de grame şi au 20 de cm. Cel mai interesant, se nasc fără blană, iar mamele trebuie să îi ţină în braţe timp de o lună. Dacă micuţul este lăsat jos timp de trei minute poate muri de hipotermie.

(Maria Mocanu)

Citeste si:

Lasa un comentariu

 

powered by Binbox