Grădina Zoologică din Reşiţa face copiii să plângă! Animalele sunt ţinute în condiţii mizere

De Predan - cont cu articolele Sandrei Salagean dupa stergere user TRaian,
03 dec., 2013 Stiri

 

„Inuman!”, „Strigător la cer!”, cam acestea sunt cuvintele oricărui om civilizat după ce vede imagini de la Grădina Zoologică a oraşului Reşiţa. Pe Facebook, reprezentanţii unui adăpost pentru căţeii maidanezi dezvăluie mizeria în care sunt ţinute animalele.

„Noua modernizare a gradinii Zoologice in Resita… poza facuta astazi. (n.r. 1 decembrie 2013) Unde este modernizarea??? Cum va puteti uita la asemenea suflet? Ce le spuneti copiilor cand il vad???”, a scris Loredana Palcovici, ataşând şi poza unui urs chircit şi foarte slăbit.

urs zoo resita

 

Iată ce au spus şi alţi locuitori ai oraşului:

Anca: Mie cea mai trista mi s-a parut cusca lupilor..foarte mic spatiu…

Alina:  Sa le fie rusine. Eu cand am fost erau papagali morti pe jos, nu au lumini in acele incaperi, intr-o parte erau 2 morti si in alta unul, pot sa zic ca mi-a lasat un gust amar …

Loredana:  Alina nu ai facut poze?

Alina: Din pacate nu deoarece in incapere era destul de intuneric si erau si geamurile aburite, insa au sesizat si copilasii care erau pe acolo. Foarte urat. Unul saracutul era mort intr-o cutie de margarina, atarna acolo … Fara cuvinte ..

Felicia:  rusine sa le fie celor care ar trebui sa se ocupe de aceasta gradina zoologica!sa le dea drumul in padure ca mai bine s-ar descurca bietele suflete,sa desfinteeze aceasta gradina zoologica la care de cate ori ma duceam cu copiii mei ,mi se strangea sufletul de mila si mai luam si paine cat puteam duce sa dau la sarmanele animale!se pare ca nimic nu s-a schimbat in situatia de acolo.

Porumbel mort:

zoo resita porumbel mort

Luciana: Am fost si eu astazi , am plecatspre zoo entuziasmata si am plecat cu un gust amar, ursii mancau si frunze uscate, pufuletii ii strangeau saracii cu labele pe sub gard, si in plus aceste custi sunt de cand eram mica si mergeam la zoo.Groaznic.mai bine nu faceau ,mai bine faceau o gradina botanica. PENTRU CE SA CHINUIE ACESTE ANIMALE.DISPERATE DE FOAME.Stiu ca cei ce muncesc acolo nu au vina. dAR hrana ursilor pe zi consta in 10 paini si mere….Custile in care erau leii si celellate feline erau noi, cu termopane, dar pe jos apaaaaa, unde Dumnezeu se poate intinde animalul ala pe jos fara sa se imbolnaveasca?sau poate era ora de inot a felinelor?azi a fost chiar placut, animalele erau inchise , groaznic. mai bine nu exista, si nu se mai facea asa ceva…

Violeta:  Bietele animale… Si eu de fiecare data vad aceeași mizerie si aceleași vietăți chinuite…mi se rupe sufletul…umezeala, miros fetid, fețe triste, animale flamande …condiții precare si totuși ridica alte încăperi , asa-zise modernizări…jalnic

Şi discuţia continua în aceeaşi notă…

Pe Youtube există şi un clip făcut de cei de la Zoo Reşiţa, mândri nevoie mare de realizările lor.

Citeste si:

Comentarii

  • Nu mai vizitati gradinile zoologice. Locul animalelor salbatice e in libertate, in mediul lor natural, nu inchise intr-o cusca si innotand in mizerie.

  • Da, asa e, cea mai buna cale de a face ceva din partea noastra, a oamenilor de rand, este sa nu mai vizitam gradinile zoologice, la fel si cu circurile care au animale

    Este o rezervatie de ursi la Zarnesti, http://www.ampbears.ro/, care este populata cu ursi care erau tinuti in captivitate. Astfel de oameni merita toata admiratia si respectul nostru, poate reusim sa ii si ajutam cumva.Eu personal o sa directionez 2% din impozitul pe profit al societatii catre ei.

  • Spuneti NU „GRADINILOR” ZOO !

    Acestea sunt lagàre de exterminare , sunt o rusine pentru fiinta umana, nu và mai duceti copiii acolo, nu au ce vedea . Locul fiintelor vii este in natura , nu in custi ! Zoo …o rusine , ne arata càt de jos a decazut specia umana, daca a ajuns sa expuna in custi alte specii.