GENIAL! Afla cum au stopat TĂIERILE ILEGALE a pomilor de Crăciun…

De Predan - cont cu articolele Sandrei Salagean dupa stergere user TRaian,
24 dec., 2018 Stiri

 

Sărbătoarea de Crăciun este cea mai aşteptată sărbătoare în toată lumea. Atmosfera ne învăluie cu miros proaspăt de brad, dar Moş Crăciun a pregătit o surpriză hoţilor. Pentru a împiedica tăierea clandestină a brazilor de Crăciun, în America au folosit o metodă ingenioasă ce a fost aplicată cu succes.

O metodă ingenioasă de a ţine hoţii pomilor de Crăciun sub control!

În oraşul  Lincoln , Nebraska, SUA, îngrijitorii parcurilor pulverizează urină de vulpe amestecata cu glicerină și apă pe trunchiurile a sute de copaci. Mirosul de urina de vulpe în aerul rece nu se simte, dar devine de nesuportat atunci când pomul este introdus într-o cameră călduroasă – acesta emana un miros greu de suportat şi astfel vei fi nevoit să îl arunci cât mai repede.

Alte metode prin care hoţii de brazi au fost puşi pe fugă:

Hoţii brazilor de Crăciun din Minnesota, USA,  au fost ţinuţi departe de fârfurile arborilor sau chiar de arbori întregi, cu un spray cu miros de sconcs ce a fost aplicat de îngrijitorii parcurilor. Prin această metodă s-au salvat brazi în valoare de mii de dolari şi astfel din anul 2012  fenomenul a dispărut.

Administraţiile locale din New Jersey, au folosit amestec de sulf pentru gonirea hoţilor. Mirosul degajat de ouă stricate era greu de suportat şi astfel niciun copac nu a mai fost furat.

(Maria Mocanu)

 

Citeste si:

Comentarii

  • Bradutul trebuie sa miroase respingator inainte de a fi taiat,nu dupa ce-l bagi in casa…ca hotul se duce si taie altul!Pe vremea cand eram elev la Lic Silvic,un profesor respectabil,ing Postolache ne-a invatat o metoda simpla pentru a proteja bradutii din parcul dendrologic:intr-o galeata amestecam gunoi de la porcii din G.A.Z.cu apa si cu o matura de nuiele ii stropeam.Simplu ,ieftin,eficace,ecologic,etc….pana in primavara ii spala natura!

  • Pai asta e secretul. Daca pomul miroase inainte, hotul merge dupa miros Pina gaseste unul care nu pute. Asa are surpriza doar cind ajunge acasa. Asa se lasa repede pagubas. Mai bine cumpara unul decit sa umble pe coclauri dupa pomi. Fura un pom il aduce acasa, pute, arunca pomul plus cearta cu nevasta. Merge iar in padure, fura alt pom, il pune in casa , iar pute.