Cum se face dreptatea la Botoşani: după ce vânătorii le-au împuşcat câinii, poliţiştii le-au ars tot lor o amendă

De Predan - cont cu articolele Sandrei Salagean dupa stergere user TRaian,
06 feb., 2014 Caini, Stiri

 Singura vină a câinilor a fost că s-au aflat la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Jurnaliştii de la Botoşăneanul au relatat pe larg întreaga întâmplare.

 

“Doi câini din comuna Vorniceni au fost împuşcaţi pe drum marţi după-amiază, puţin după 16:00. Potrivit unor martori, câţiva tineri din comună erau ieşiţi la plimbare când dintr-o maşină neagră au ieşit vânători care pur şi simplu au împuşcat câinii. Localnicii bănuiesc că vânătorii ar proveni de la o filiala a vânătorilor din Darabani.”, au scris ziariştii din Botoşani.

Poliţia a fost imediat alertată, dar modul lor de acţionare a fost deplasat în viziunea cetăţenilor. E lesne de înţeles că acei vânători puteau ochi greşit şi puteau provoca o tragedie, omorând un om cu un singur foc. Din păcate, agenţii au interpretat legea în favoarea acestor vânători inconştienţi.

“Declanşată pentru a afla circumstanţele producerii incidentului, ancheta Inspectoratului de Poliţie Judeţea a condus la sancţionarea celor doi săteni care se aflau cu câinii pe drum. Astfel, poliţiştii deplasaţi de la Botoşani i-au aplicat lui Petrişor Arnăutu o amendă de 250 de lei pe motiv că ar fi lăsat câinele liber. Omul are o situaţie familiară şi materială mai mult decât dificilă. Tatăl i-a murit în urmă cu trei ani, locuieşte cu mama sa, care este casnică şi alţi patru copii, toţi minori, iar amendatul este unic întreţinător de familie, fiind singurul care aduce venituri. Celălalt proprietar de câine, Ivan David, a scăpat doar cu un avertisment fiindcă este minor”, au scris cei de la botosaneanul.ro

b_cainiimpuscativorniceni6 b_cainiimpuscativorniceni1 b_cainiimpuscativorniceni5 b_cainiimpuscativorniceni3 b_cainiimpuscativorniceni4
FOTO Vorniceni News

 

 

Citeste si:

Comentarii

  • Deci intretinatorii de Familie pot face ce vor ei. Daca ti-a murit tatal si ai ceva copii la activ esi scutit de amenzi?

  • In opinia mea politistii si vanatorii au procedat corect. Cainii lasati liberi puteau omori sau rani grav pe cineva. Vanatorii au actionat in legitima aparare, inlaturand un pericol imediat, iar politistii i-au amendat pe inconstientii care si-au lasat animalele libere pe strada.