Cum a devenit CELEBRU un MACAC la nivel MONDIAL! Află-i secretul! FOTO în articol

De Maria Mocanu,
01 iun., 2019 Stiri

Un macac negru devenit celebru la nivel mondial pentru că a apăsat pe butonul unui aparat foto și și-a făcut un selfie în jungla din Indonezia a fost numit „personalitatea anului” de către ONG-ul care i-a pledat cauza în fața unui tribunal american, relatează AFP.

Sursa foto: peta.org

Ultima DESCOPERIRE făcută de cercetători în Uganda. Rămâi cu GURA CĂSCATĂ

Maimuța curioasă i-a luat aparatul foto lui David Slater, un fotograf de animale britanic care făcea un fotoreportaj în rezervația Tangkoko de pe insula Sulawesi. Acesta a lipsit câteva minute după ce și-a instalat trepiedul și a constatat la întoarcere că macacul își făcuse două selfie-uri cu aparatul său.

Fotografiile s-au răspândit pe internet cu repeziciune iar PETA l-a dat în judecată, afirmând că drepturile de autor pentru „selfie-ul istoric” îi aparțin maimuței.

Organizația pentru drepturile animalelor a invocat faptul că Naruto „a făcut fotografia și, în consecință, el deține drepturile asupra imaginii, cum ar fi cazul cu o ființă umană”.

Uite de ce MAIMUȚELE NU POT VORBI! Cum sună CUVINTELE ROSTITE DE UN MACAC | AUDIO

La sfârșitul procesului, litigiul s-a soldat în septembrie cu un acord între cele două părți, conform căruia fotograful a acceptat să doneze 25% din viitoarele sale venituri obținute din folosirea sau vânzarea selfie-urilor cu maimuța organismelor care protejează habitatul lui Naruto și al celorlaltor macaci negri cu creastă din Indonezia, potrivit agerpres.ro.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu