Băncescu, ASPA: “17.800 de maidanezi capturaţi, dintre care 4.000 eutanasiaţi şi 8.200 adoptaţi”

De Predan - cont cu articolele Sandrei Salagean dupa stergere user TRaian,
24 apr., 2014 Stiri

 

Adjunctul de la ASPA a făcut publice noi date despre acţiunile lor de capturare a câinilor comunitari, din septembrie 2013 până azi. Răzvan Băncescu s-a plâns că ritmul adopţiilor a scăzut foarte mult în ultima perioadă.

„Adopţiile au scăzut foarte mult. Cei 8.200 de câini adoptaţi includ şi perioada de maxim din decembrie anul trecut, însă, în prezent, adopţiile au scăzut foarte mult. Spre exemplu, săptămâna trecută, au fost adoptate 117 animale din cele aproximativ 1.000 capturate”, a declarat, joi, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, la prezentarea bilanţului celor şase luni de la începerea proiectului municipalităţii privind câinii fără stăpân de pe străzile Capitalei, scriu cei de la mediafax.ro

 

“Comparativ cu luna martie a anului trecut, când 836 de persoane au fost înregistrate la Institutul Matei Balş ca fiind muşcate de câini, în aceeaşi lună din 2014 au fost înregistrate 217 cazuri”, a mai declarat coordonatorul hingheriilor.

03HINGHERI_OC_638744952c

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte sterilizarea câinilor cu deţinători, până în prezent au fost sterilizaţi 5.337 de câini, conform datelor furnizate de ASPA, prin continuarea programului derulat de municipalitate în cabinetele veterinare.

 

Citeste si:

Comentarii

  • ce-ar fi fost daca ASPA nu cerea bani pentru inregistrarea cainilor cu stapan intr-un sistem informatic de catre medicii veterinari? ce-ar fi fost daca nu vindeau carnete cu zeci de lei???

    ati citit bine:
    ASPA va impune sa dati bani (prin cabinete), cand va inregistrati (obligatoriu) cainele. si nu vorbim de cativa lei/caine. fara sa faca nimic – doar impune medicilor veterinari, si ii ameninta cu amenzi.

    in conditiile astea, cine voia caine, dar nu era sigur, nu mai vrea sa fie proprietar de caine.