Amstaff

De Maria Mocanu,
02 nov., 2017 Rase si specii

ISTORIC RASĂ AMSAFF

Este o rasa cu stramosi englezi, dar care a fost dezvoltata independent pe continentul american timp de mai bine de 60 de ani pana ce specialiștii de la AKC a schimbat denumirea rasei. Este rezultatul incrucisarilor dintre Bulldog si diferiti Terrieri (White English Terrierul, Black and Tan Terrierul, Fox Terrierul).

DESCRIERE

Este un caine de talie medie, puternic, musculos, bine construit, agil, gratios. Corpul sau este compact, scurt, lat. Are un cap mare, craniul este lat cu un bot de lungime medie si rotunjit. Are maxilarele proeminente si nasul negru. Ochii sunt negri, departati si adanciti in orbite. Urechile sunt ridicate sau semiridicate acestea fiind prinse sus in forma de petala de trandafir. Picioare sunt scurte si departate datorita pieptului sau, lat si adanc. Are o coada scurta si ascutita la varf, care nu se taie. Blana este scurta, dreapta, lucioasa si aspra. Poate avea orice culoare in afara de alb complet, dar cele mai intalnite sunt negrul, cafeniul si rosu inchis cu zone deschise la culoare.

PERSONALITATE

Este un caine energic, curajos, loial, atent, galagios, tenace și dominant. Este foarte devotat stapanului si familiei acestuia, este prietenos si bland cu copiii si poate fi un bun membru al familiei. Este agresiv cu altii caini de acelasi sex, iar cei mai multi caini din aceasta rasa se vor intelege doar cu specimene de sex opus. Va accepta pisica sau alte animale din gospodarie doar daca a fost socializat cu ele. Daca nu a fost dresat corespunzator vor avea tendinta de a se bate cu alti caini.

ÎNGRIJIRE

Acest caine nu necesita o ingrijire speciala, parul mort va fi indepratat din cand in cand cu o perie sau o manusa de cauciuc.

CONDIȚII DE VIAȚĂ

Este un caine cu un nivel ridicat de activitate si se va simti cel mai bine intr-o curte bine ingradita, langa o familie activa, cu experienta in cresterea cainilor. Ii place sa alerge pe langa o biciclata, sa se joace cu mingea, sa faca aport, sa inoate si sa sape. Se va adapta si conditiilor de apartament daca i se asigura miscarea zilnica de care are nevoie. Exceleaza in competitiile de agilitate si dresaj. Nu trebuie tinut la soare puternic

DRESAJ

Are obligatorie nevoie de dresaj de la o varsta cat mai mica. Trebuie invatat sa nu traga in lesa de mic, pentr a nu avea probleme cand va fi mare si va avea o forta foarte mare si va fi greu de stapanit. Este un caine inteligent, agil care intelege foarte repede ce i se cere. Dresat de mic poate acumula foarte multe infomatii si vor obtine rezultate deosebite. Nu trebuie antrenat pentru atac pentru ca un caracter agresiv innascut.

UTILITATE

A fost utilizat in perioada celor 2 razboaie mondiale, aparand pe afisele din acea perioada simbolizand curajul. Este mult utilizat pentru paza dar si ca animal de companie, potrivit infocaini.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu